7 Nisan 2009

CTRL + ALT + DEL


Günlerden pazartesiydi. Sevmezdim ben pazartesileri. Perşembeleri severdim, bir de pazarları. Onları da akşamüstüne kadar. Sonrası zor gelirdi. Pazartesine geçmek istemezdi hiç canım. Ne de olsa pazarın ertesiydi melun. Salıydı bir sonraki, sallanırdı. Perşembeleri severdim ben en çok. Ama o gün günlerden pazartesiydi. Sevmezdim ben pazartesileri. Ağlamayı sevmezdim bir de hiç. Sonra hıçkırmayı. Burnumum akmasını. Ağlamaya dair her tür teferruatı.
Aldığım tüm kötü haberleri alt alta yazdım önce. Sonra yan yana. Okudum yazdıklarımı. Tekrar ettim kendi kendime. Kötü haberlerime çalıştım. İster çoktan seçmeli, ister paragraf sorusu. Sorun söylerim cevabı. Şıpın işi anlatırım olanı biteni ya da istersem biteni olanı.
Boş bulunmuşum tam o esnada, düşünmüşüm allahlar korusun. Onca zaman aklıma gelmeyen ne varsa gelmiş hepsi aklıma birden. Tam yapmak istediklerim kalkmış giderken, yapamadıklarım çalmış kapıyı. Bir bakmışsın muhtemelen yapamayacaklarım geçerken çat kapı uğramaz mı? Bir fena olmuşum ben. Sorma herkes gitsin.
La hevla vela kuvvete. Olacak iş değil.
Saçmaymış, komikmiş, yalanmış, yanlışmış. Ama en çok da beyhudeymiş hepsi.
Işık sana söylüyorum, bu öyle bir rüya ki anlatsam inanmazsın. Sussam konuşmazsın. Konuşsam duymassın. Sen var ya beni bir dinlesen, lal olursun, âmâ olursun.
Böyle bir sabah uyanmışım, mahrum olmuşum ben her şeyden. Elini beline koymuş hayat, 'haddini bil, geri dur' demiş, 'geri dur!' Durmuşum ben de geri. Söz dinlediğimden değil, başkası gelmediğinden elimden.
Hani işte o sabah ellerim bile yerinde yokken. Hani işte o pazartesi elim ayağım, dilim, aklım tutmazken.
Sonra geçmiş perşembeler, cumalar, cumartesiler. Geçmiş gitmiş günler.
Öyle tuhaf bir iş ki bu, yazılamayan hikâyeler bile önünde sonunda biter...


Fon Müziği:
Shame on Me - Edie Brickell and New Bohemians

1 yorum:

kinik dedi ki...

acayip anlamadım..anlamayı ne zaman hakedeceğim ben.....ama böcek çok güzel..sonuzluk işratini çiziyo zavalli hayvan..(allah allah ben niye yazamiyorum..işratini yazmışım..işaretini olacak o..)heee....hayatta yapılacak bişey yok ki..böceği çok sevdim be..kımıl kımıl...çaldım, blogcuğuma koyacağım...takmayın kafaya desem olur mu acaba...muck muck muck...