3 Ekim 2009

La Fontaine, Enginarlarım ve Sansür ....




Kelimelerin kifayetsiz kaldığı pek çok an yaşamışımdır. Yok yok, yaşadım diyeyim. Zira yaşadığımdan eminim. Ama o anların hiçbirinde bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum. Kırk yıl düşünsem bir sansür haberine bu kadar güleceğim aklıma gelmezdi. Kırk yıl düşünsem böyle bir sansür de aklıma gelmezdi. Hâlâ gülüyorum ve ben sanırım son nefesimi verene dek bu durum aklıma geldikçe güleceğim. Buna kargalar bile güler.
AİHM'e, ‘Ülkem akıl sağlığımla oynuyor, tehdit altındayım’ diye bir mektup göndereceğim, kesin kararımı verdim. Zaten bir kaç gündür La Fontaine (....Nasıl bir ses tonun var, ne söylesen masal gibi gelir La Fontaine’den.....) isimli bir pop şarkısının olduğu yerde benim ne işim var diye soruyordum kendime, iyi oldu bu sansür hikâyesi. Cevabı henüz bulamadım ama en azından bir iradenin akıl sağlığıma hâkim olmaya çalıştığından artık eminim. Neden mi bahsediyorum; tabii ki de devletin el koyduğu çiftliklerden!
Hayatımda ilk defa Freecell dışında bilgiyarda oynanan bir oyun oynadım. O kadar çok yazıldı çizildi ki hakkında, o kadar çok müptelası var ki, merak ettim ve Facebook hesabım üzerinden, yardım maddesine sık sık tıklayarak ben de bilgisayar ekranında bir çiftlik sahibi oldum. Beceremedim hiç ürün almayı ama, ne ektiysem çürüdü gitti. Lakin fena da bir oyun değildi hani. Arada domatesler, vişne ağaçları, buğday, inekler, domuzlar gibi şeyleri düşünmeme, ‘hıyarlardan’ ve ‘öküzlerden’ bozulan kafamı dağıtmama yarıyordu. Çok manalı mı? Yok, sanmam. Değil hatta ama ne fark eder?!? Uzun zaman sonra bu sabah bir bakayım dedim ne oldu acaba benim enginarlar. (Burada uzun bir kahkaha atıyorum yazarken. Hatta gülmekten yazamıyorum) Önce, dün gece alerjiden ölmeyeyim diye aldığım yeni alerji hapımın kafa yaptığını düşündüm. Kendime kızdım, 'Claritine Claritine takıl, sana ne elalemin ilacından, tavsiye üzerine alerji hapı mı alınır' diye sinirlendim. Sonra Google’a yazdım: ‘Farmville’in Kapatılması’. Karşıma bir sürü dosya çıktı. İçlerinden birini, NTVMSNBC’nin haberini okumaya karar verdim. Hâlâ kendimden şüphe ediyor, ‘Kafam güzel hakikaten herhalde benim’ diyordum haberin üzerine tıklarken. Ama kafası güzel olan belli ki ben değilmişim. Bu idarî tedbir kararı doğruymuş. Sanal âlemde şikayetin tarım örgütlerinden veya Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’ndan geldiği yolunda iddialar dolaşıyormuş vs vs.
Bir sansür haberine kafam güzelken bile bu kadar güleceğimi hakikaten düşünemezdim. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndaki arkadaşlar ne kullanıyorsa ondan istiyorum. Bilen beri gelsin!

Fon Müziği: Laughter In A Time Of War - Chumbawamba

3 yorum:

kinik dedi ki...

baly çekiyolar..damardan a-ferin alıyolar..ben beri geleyim...

kinik dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kinik dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.